През тази седмица проектът на ТЕЦ Бобов Дол за

...
            През тази седмица проектът на ТЕЦ Бобов Дол за
Коментари Харесай

Решено! Общината подкрепи газовото трасе до ТЕЦ Бобов Дол

            През тази седмица планът на Топлоелектрическа централа Бобов Дол за свързване с националната газова инфраструктура бе прегледан на съвещание на локалния Общински съвет.

            Общинският съвет в гр. Бобов Дол даде позволение на Централата новото газово трасе да минава през общински площи.

            „ На този стадий става въпрос единствено за пробутване на природен газ за горелките, с помощта на които ще спрем да използваме мазут при разплаване на всеки от нашите котли. На идващ стадий ще е внедряването на природен газ като в допълнение гориво за произвеждане на сила. Радостен съм, че локалната администрация поддържа нашите капиталови планове, тъй като съм мощно уверен, че това е верният път за развиването на Топлоелектрическа централа Бобов Дол. “ сподели изпълнителният шеф на Топлоелектрическа централа Бобов Дол инж. Любомир Спасов.

            Директорът акцентира, че прекосяването към екологични източници на сила е единственият метод да се запазят работните места на хилядите локални поданици, които имат занаят с помощта на действието на Топлоелектрическа централа Бобов Дол.  Реализирането на инвестициите  за промяна на главното гориво ще способства за възстановяване на качеството на въздуха в региона на Топлоелектрическа централа Бобов Дол.

            Топлоелектрическа централа Бобов Дол е изискал авансово единодушие от Общинския съвет в Бобов Дол за разработване на обстоен организационен проект и парцеларен проект за създаване на газова връзка и газоразпределителна станция за зареждане с природен газ. От сдружението са декларирали и искане за основаване на вещно право на градеж и сервитут на Топлоелектрическа централа Бобов Дол, които възнамеряват за тяхна сметка да изградят нужните уреди. Централата желае да сътвори автоматизирана газорегулираща станция върху аграрен парцел с 3135 кв.м. в местността Царски върби.

            „ Според изчисленията въвеждането на природен газ в горивния микс ще увеличи с 13% коефициента на потребно деяние в Централата. “ сподели инж. Спасов.

            От Булгарстрансгаз към този момент дадоха позволение на Топлоелектрическа централа Бобов Дол за присъединение към националната газопросна мрежа, като към този момент са избрани местоположението и точката на присъединение към автоматизираната газорегулираща станция.

            От Топлоелектрическа централа Бобов Дол напролет са входирали в Регионална инспекция за опазване на околната среда документите за процедурата по утвърждение за присъединение към националната газопреносна мрежа на Булгартрансгаз. Плановете са да употребяват през 2022 година 99 000 хил.куб.м., през 2023 година 165 000 хил.куб.м., а през 2024 година 168 000 хил.куб.м. природен газ.

            „ Остава ни единствено да получим „ Да “ от Регионална инспекция за опазване на околната среда! Цялата процедура ще се извърши на 3 стадия. Първият е присъединение към мрежата, следва въвеждане в употреба на газовата система и надлежно зареждане на разпалващите газови горелки на парогенераторите. На финалния стадий ще се извърши монтаж на 4 газобутални мотори, които ще дойдат от Финландия и ще са с мощ 9,73мв. “ сподели инж.Спасов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР